Uw huis verkopen in Rotterdam?

header

Uw woning verkopen met Vogelenzang de Jong betekent samen het maximale resultaat uit de markt te halen voor u.

154+ klanten geven ons een 9,3 30+ jaar ervaring in Rotterdam

Aangenaam, wij zijn Vogelenzang de Jong. Wij staan voor een persoonlijke, professionele en plezierige aanpak.

 • Persoonlijk, omdat een goede samenwerking begint met elkaar leren kennen en begrijpen zodat we u goed kunnen adviseren.
 • Professioneel, omdat we vakmensen zijn en de zorgen van u wegnemen. We helpen u namelijk met rationeel en realistisch advies. We halen het onderste uit de kan voor u. Daardoor kunt u bepaalde periodes afsluiten, en nieuwe op een mooie manier beginnen. We zorgen dat u rust ervaart tijdens deze emotionele beslissingen.
 • Plezierig, omdat we voor een periode intensief samen optrekken en we daar veel voldoening uit halen. Waarom zouden we wachten? Leef nu, en maak uw woonwensen waar.

Bij het verkopen van uw woning nemen wij u zoveel mogelijk uit handen. We geven u advies over de juiste presentatie van uw woning, voorzien u van professionele fotografie en laten de woning door een bouwkundige inmeten voor een commerciële plattegrond.

Daarnaast verzorgen we een gratis waardebepaling, adviseren we over een realistische vraagprijs, plaatsen we de woning op diverse online kanalen en plannen we de bezichtigingen.

Ook het traject van onderhandelen nemen we voor onze rekening, zodat u uw woning voor de beste prijs en voorwaarden verkoopt. 

Vraag binnen 1 minuut uw gratis verkoopadvies aan

Bent u van plan uw woning te verkopen? Vindt u het lastig om uw huis op een reële waarde te schatten? We helpen graag met een gratis verkoopadvies. U vraagt deze hieronder eenvoudig aan.

Naam *
Email *
Telefoonnummer *
Straat + huisnummer *
Postcode *
Plaatsnaam *
Uw vraag of bericht hier *

Hoe wij te werk gaan

step 1
step 2
step 3
step 4
step 5
step 6
step 7
step 8
step 9
Stap 1 / 9

Gratis verkoopadvies

Wij komen bij u thuis op bezoek om de mogelijke verkoop te bespreken en de woning te bekijken. We leggen informatie over de woning vast (zoals het type woning, afwerking, grootte, bouwkundige kwaliteit, etc.) en lichten toe wat de vervolg pen zijn.

Na onze afspraak doen wij onderzoek naar de waarde, tactische vraagprijs en woningpresentatie. Deze informatie delen we in een overzichtelijk verkoopadviesrapport met u.

Stap 2 / 9

(Jurisdische) voorbereiding

Bij het verkopen van een woning is er een informatieplicht. Als verkoper moet u namelijk de koper informeren over de eigenschappen van de woning en het perceel.

Tijdens een afspraak begeleiden we u met het invullen van vragenlijsten en de lijst van roerende zaken. Daarnaast bespreken we de verkoopstrategie met u, waaronder hoe we omgaan met meerdere biedingen, afhankelijk van de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Stap 3 / 9

Woningpresentatie voorbereiden

Om uw woning op een professionele manier te presenteren maken wij gebruik van specialisten. Onze fotograaf komt langs om aantrekkelijke foto’s te maken en naar wens ook een video.

Daarnaast werken wij met een tekenaar die de plattegrond maakt. Dit geeft de potentiële koper een goede indruk van de woning. Ook verzorgen wij de tekst voor een complete woningpresentatie.

Stap 4 / 9

Benaderen zoekersbestand

In de loop der jaren hebben wij een groot netwerk van woningzoekers opgebouwd. Daardoor is de kans groot dat wij al een koper voor uw woning weten. Wij benaderen potentiële kopers om hun interesse te peilen.
Zoekt u zelf een andere woning? Laat het ons dan weten, dan nemen we u op in ons bestand.

Stap 5 / 9

Zichtbaar te koop zetten

Wij zorgen ervoor dat uw huis online te vinden is via Funda, social media en onze website. Daarnaast zorgen we dat uw woning zichtbaar te koop is door een verkoopbord in de tuin of aan de gevel.

Stap 6 / 9

Bezichtigingen

Onze makelaars verzorgen de bexichtigingen met potentiële kopers. Wij hebben alle informatie over de woning paraat en leiden geïnteresseerden rond. De bevindingen delen we uiteraard met u.

Stap 7 / 9

Onderhandelingen

Als een potentiële koper interesse heeft in uw woning zal hij een openingsbod uitbrengen. Hierna starten de onderhandeling, waarij wij in overleg met u de onderhandeling voeren. Bij meerdere bidingen kan er gekozen worden voor een inschrijving, waarbij meerdere bieders een eindbod uitbrengen op uw woning. Dit bespreken we met u.
Stap 8 / 9

Koopovereenkomst

Wanneer er overeenstemming over de verkoop is bereikt stellen wij de conceptkoopovereenkomst op en mailen deze overeenkomst naar alle partijen

Na akkord nodigen wij alle partijen uit om de definitieve koopakte digitaal te ondertekenen. Na het vervallen van de eventuele voorbehouden (te denken aan het definitief verkrijgen van een hypotheek of een bouwkundige keuring) is uw woning definitief verkocht

Stap 9 / 9

Laatste stappen

De door de koper gekozen notaris stuurt de eigendomsakte en hypotheekakte ter controle naar alle partijen. Wij controleren de eigendomsakte. Vervolgens nodigt de notaris u uit voor de eigendomsoverdracht.

Daarna plannen en begeleiden wij de eindinspectie. Daarbij controleren we de woning en nemen we de meterstanden op.

Aansluitend is de officiële eigendomsoverdracht bij de notaris. We kijken er enorm naar uit om u met een goed gevoel naar dit moment te begeleiden.

Bekijk volgende stap

Maak kennis met onze makelaars

Over ons
Erik Vogelenzang de Jong

Erik Vogelenzang de Jong

NVM Register Makelaar
Erik is een mensenmens en verbinder pur sang. Hij is al ruim 30 jaar makelaar en heeft een getraind oog en een neus voor buitenkansjes. Erik is geduld... Lees meer
Arnoud Adriaanse

Arnoud Adriaanse

NVM Register Makelaar
‘Geen woorden, maar daden’. Een typisch Rotterdams motto. Een motto waar Arnoud stevig aan vasthoudt. Doen wat je zegt en zeggen wat je do... Lees meer

Waarom u kiest voor ons

Bijna alle makelaars willen uw huis zo snel mogelijk verkopen. Wij ook – maar niet ten koste van de verkoopprijs en voorwaarden. Wij helpen u het resultaat te bereiken dat het best past bij uw wensen en situatie. We gaan niet voor de snelste deal.

Het verkopen van een woning is een heel proces. Denk onder andere aan de waardebepaling, de marketing van uw woning, enthousiaste bezichtigingen en de bijkomende juridische vraagstukken.

Dit proces klinkt ingewikkeld en intensief, maar wij staan aan uw zijde om het verkoopproces zonder zorgen en met zekerheid te laten lopen. We helpen u graag met realistisch en rationeel advies – zodat we het beste voor u uit de verkoop van uw woning halen.

Verder profiteert u van meer voordelen:

 • Snel, persoonlijk en transparant contact
 • U verkoopt altijd aan de beste bieder
 • Alle administratie nemen we uit uw handen
 • Praktisch advies over de presentatie van uw huis
 • U krijgt regelmatig statusupdates over de verkoop
 • Jarenlange marktkennis en een groot netwerk in Rotterdam e.o.
 • Ons hele team is SVMNIVO, Vastgoedcert én NVM-gecertificeerd

We staan voor u klaar

Wanneer u uw huis verkoopt zit u natuurlijk met allerlei vragen. Vragen over het aantal bezichtigingen, biedingen, wat voor mensen er komen kijken en meer.

Al deze vragen beantwoorden we in de vorm van regelmatige updates. Zo weet u precies hoe de bezichtigingen verlopen.

We staan voor u klaar voor realistisch, duidelijk en rationeel advies. We nemen de tijd voor u om u zo goed mogelijk te helpen.

Verkoopmakelaar in de regio Rotterdam

Wij zijn actief in heel Rotterdam. Vooral in de gebieden Hillegersberg, Kralingen, Schiebroek, Blijdorp, Centrum, West, Prinsenland, het Lage Land, Kop van Zuid, Katendrecht, Park Zestienhoven, het Scheepvaartkwartier, Delfshaven, Noordereiland, Overschie, Ommoord en Nesselande.

Ook zijn we onder andere actief in Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rhoon, Ridderkerk, Barendrecht, Schiedam en Vlaardingen.

Kiezen voor een makelaar die actief is in uw regio heeft voordelen. We zetten er graag een aantal voor u op een rij:

 • Wij kennen de regio, de mensen én de ontwikkeling op de huizenmarkt
 • De regio kent ons, een breed publiek volgt ons woningaanbod
 • We staan goed bekend en hebben een hoge klanttevredenheid
 • Persoonlijk contact doordat we in de buurt zitten en ons team goed bereikbaar is 
 • We spreken uw taal, zijn duidelijk en behulpzaam